0

Delni znesek: 0,00 


V košarici ni izdelkov.

Navigacija

Spalnice so tisti prostor v hiši, ki bi moral biti čimbolj umirjen, z malo električnih naprav ali brez njih. To nam zagotavlja dober in trden spanec. Razno pohištvo in talne obloge vsebujejo škodljive premaze, ki onesnažujejo zrak, tako v spalnici kot tudi v ostalih prostorih. K čiščenju zraka nam lahko zelo pripomorejo sobne rastline. Študije priporočajo vsaj eno sobno rastlino na osebo v hiši.

Spodaj je opisanih 7 idealnih rastlin za vašo spalnico.

LILIJA

So ene izmed najbolj pribljubljenih rastlin za spalnico in to z razlogom, saj so dokaj enostavne za vzgojo. Uspevajo v prostorih tako z veliko svetlobe, kot tudi v malo temnejših prostori. Korenine se lahko prilagajajo vlagi, če kdaj preveč zalijemo ne pride do gnitja korenin. Obstaja veliko vrst lilij, tako da si izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Lilija

ALOE VERA

Aloe vera potrebuje svetlo mesto v spalnici. Rastlina je primerna tudi za tiste, ki pogosto pozabijo na zalivanje, saj lahko brez vode  zdrži tudi do nekaj tednov. Njeni listi vsebujejo gel, ki je zdravilen in ima za vrsto pozitivnih učinkov.

Aloe Vera

ČOPASTA ZELENČICA

Proizvaja dolge, tanke liste belo zelene barve.Priporočamo jo vsem, ki imajo težave z raznimi alergijami, saj absorbira prah, hkrati pa čisti iz zraka tudi druge škodljive snovi, kot so ogljikov monoksid, benzen,… Zalivajte jih zmerno, ne preveč in jih postavite na malo bolj svetlo mesto v spalnici.

Čopasta zelenčica

FILODENDRON

Je ena izmed najbolj pribljubljenih rastlin za sobno gojenje. Njegova domovina so tropski gozdovi iz Južne Amerike in Mehike. Obstaja več kot 400 različnih vrst in podvrst filodendrona. Postavite filadendron v svojo spalnico in si pričarajte tropsko vzdušje.

Filodendron

LIRASTOLISTI FIKUS

Ima zelo velike liste, ki potrebujejo malo več svetlobe, vode in ugodno temperaturo. Lahko jih vzgojimo iz potaknjencev, prihajajo pa iz tropskega podnebja in jim ugaja topel zrak. Lirastolisti fikus raste zelo visoko, kontroliramo ga pa z obrezovanjem.

Lirastolisti fikus

BAMBUS

Je trajnica in ima olesenela stebla. Raste v višino, lahko dosežetudi  do 40m. Uspeva v malo svetlješih prostorih in je idealna za čiščenje zraka v prostorih. Bambus uspeva na malce kislih tleh, lahko pa ga uporabljmo za več stvari ravno zaradi njegovega olesenelega stebla.

Bambus

 

DAMSKA PALMA

Ni preveč zahtevna za vzgojo, saj raste tudi, če jo kdaj pozabite zaliti. Ne potrebuje direktne sončne svetlobe in jo lahko postavite tudi v kakšen kot sobe za dekoracijo. Čistila vam bo tudi zrak saj vpija benzen, formaldehid in amonijak. Občasno ji porežite liste.

Damska palma

 

Pin It on Pinterest

Share This